Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Печено ярешко бутче
Печено ярешко бутче
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1,5 кг ярешко бутче
5-6 скилидки чесън
сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
1 к.л. сол
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л. олио
1 морков
Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава. Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олиото. Подправя се с червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и нарязания на колелца морков, бутчето се пече 2 часа, като първият час е покрито с фолио, а следващият час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печено ярешко бутче
От форум:
От друг сайт: