Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Печено ярешко бутче

Печено ярешко бутче

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5 кг ярешко бутче
5-6 скилидки чесън
сокът на 2 лимона
1 к.л. червен пипер
1/2 к.л. бял смлян пипер
1 к.л. сол
розмарин
3-4 листенца салвия
5-6 с.л. олио
1 морков

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бутчето се маринова 12 часа преди печене. Поставя се в тава. Чесънът се пресова и с него се намазва бутчето. Полива се със сока от лимоните и се добавя олиото. Подправя се с червения пипер, белия пипер, солта. Поръсва се с розмарин, добавят се цели листенца салвия. Покрива се с лист алуминиево фолио и се оставя в хладилника. Преди печене се добавя чаша вода и нарязания на колелца морков, бутчето се пече 2 часа, като първият час е покрито с фолио, а следващият час, фолиото се отстранява и от време на време при печене бутчето се полива със соса от тавата.


Продукти: ярешко бутче, чесън, лимони, червен пипер, бял пипер, сол, розмарин, салвия, олио, моркови

Тагове: Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Печено агнешко бутче
Печено агнешко с медена коричка
Печено агнешко
Печено агнешко - II вариант

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Печено ярешко бутче


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама