Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Омлет с пресен лук и сирена

Омлет с пресен лук и сирена

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 стръка пресен лук
3 яйца
1 щипка сол
½ ч.ч домашно сирене
1 триъгълниче топено сирене Роса
черен пипер - на вкус
3 с.л зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата с телена бъркалка, докато сместа стане гъста. Добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Измиваме 2 стръка пресен лук пера и бяла част и ги нарязваме на много ситно. Натрошаваме сиренето с ръце и го слагаме при яйцата. Нарязваме едно триъгълниче топено сирене и го добавяме и него. Разбъркваме с лъжица сместа. Слагаме на дъното на тиган зехтина да се сгорещи и изсипваме сместа. След като е готов от едната страна обръщаме внимателно омлета от другата страна до готовност, но не прекалено, за да не стане сух. Трябва да е пухкав и сочен.


Продукти: зелен лук, яйца, сол, сирене, топено сирене, черен пипер, зехтин

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Омлет
Омлет `Асорти`
Омлет с кренвирш и кашкавал
Омлет с луканка, картофи, лук и домати

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Омлет с пресен лук и сирена


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама