Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Тортия

Тортия

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3-4 големи картофа
5 яйца
2 гл. лук
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме и нарязваме на тънки шайби, полукръгчета картофите. Добавяме и двете глави нарязан лук и олио. Олиото да е повечко, около 1 см на дъното на тенджерата. Объркват се добре със солта. В тиган или тенджера се сипват в сгорещеното олио картофите и лука, сурови. На слаб огън с капак се задушават  заедно. По- късно, леко поомекнали се проверяват с дървена лъжица дали се режат лесно, като се бъркат няколко пъти, за да не загорят. Картофите с лука са готови, когато те се режат лесно с лъжицата. Оставят се да поизстинат малко настрани. В купа се разбиват с вилица яйцата, добавя им се малко сол. Добавяме към яйцата изстиналата картофена смес и леко ги смесваме. В тиган с d=26(24) см слагаме малко олио, загряваме го. Когато олиото е сгорещено вече, на слаб огън сипваме отведнъж сместа с картофи и яйца и леко местим тигана, за да се завият краищата на тортията навътре. Подхвърляме тигана почти на място, около 10-15 сек. Когато вече има коричка в краищата се мести енергично тигана на котлона. После обръщаме тортията върху голяма чиния или поднос и пак с малко олио в тигана я връщаме да се запече и от другата й страна. Сместа се запича и от другата й страна, като пак леко разместваме и с дървената лъжица дооформяме краищата да станат гладки. Добре запечена и от другата страна, тортията е готова за сервиране. Да ви е вкусно!


Продукти: картофи, яйца, лук, сол, олио

Тагове: Испанска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Тортия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама