Начало » Основни ястия » Рецепти за Омлети » рецепта Омлет с луканка, картофи, лук и домати

Омлет с луканка, картофи, лук и домати

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
30 г кашкавал + 2 с.л. настърган за отгоре
1/4 малка глава лук
3 с.л. прясно мляко
1 голям картоф
сол
черен пипер
10 тънки парченца луканка
2 шайби домати
3 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сгряваме 3 с.л олио в един тиган. Обелваме и нарязваме на дребно лука. Картофа го обелваме и нарязваме като за пържене и след това през средата. Слагаме лука в горещото олио и го запържваме леко, добавяме картофите. Аз го правя с много картофки. Обръщаме отвсякъде, да се позапържат картофите, но не много. Разбиваме в купа яйцата с прясното мляко. Нарязваме кашкавала на дребно. Тънките парченца луканка нарязваме на дребно. Двете шайби от домат също са на дребно. Всичко слагаме в купата. После в нея слагаме и лука с картофите. Объркваме леко с лъжица. Изсипваме обратно в тигана. Пържим от едната страна. Ката получи приятен загар, слагаме голяма чиния и обръщаме тигана. Прехвърляме внимателно в тигана пак омлета откъм неизпържената страна. Върху изпържената пръскаме 2 с.л. кашкавал, настърган предварително, докато се пържи едната страна. Кашкавалът отгоре се разтопя приятно. Като получим приятен загар и от долната страна, слагаме омлета внимателно в чинията, в която ще го поднесем за обяд например. Хапваме със салата.


Продукти: яйца, кашкавал, лук, прясно мляко, картофи, сол, черен пипер, луканка, домати, олио

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Омлет
Омлет `Асорти`
Омлет с кренвирш и кашкавал
Омлет със зеленчуци и колбас на фурна
Омлет с плънка от гъби, моркови и сирене Едам

Последни статии

Как да станете на-добрият млад готвач

Как да станете на-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Омлет с луканка, картофи, лук и домати


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама