www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 06 Май 2017

Омлет с пресен лук и сирена

Необходими продукти
2 стръка пресен лук
3 яйца
1 щипка сол
½ ч.ч домашно сирене
1 триъгълниче топено сирене Роса
черен пипер - на вкус
3 с.л зехтин

Разбиваме яйцата с телена бъркалка, докато сместа стане гъста. Добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Измиваме 2 стръка пресен лук пера и бяла част и ги нарязваме на много ситно. Натрошаваме сиренето с ръце и го слагаме при яйцата. Нарязваме едно триъгълниче топено сирене и го добавяме и него. Разбъркваме с лъжица сместа. Слагаме на дъното на тиган зехтина да се сгорещи и изсипваме сместа. След като е готов от едната страна обръщаме внимателно омлета от другата страна до готовност, но не прекалено, за да не стане сух. Трябва да е пухкав и сочен.