Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кодрит Кадир - II вариант

Кодрит Кадир - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за карамеления крем:
800 мл прясно мляко
5 яйца
1 и 1/2 ч.чаша захар
1 ванилия

за блата:
1 яйце
1/2 ч.чаша захар
2/3 ч.чаша прясно мляко
1/2 ч.чаша олио
1 пакетче бакпулвер
2/3 ч.чаша брашно
2 суп.лъжици какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кодрит Кадир - II вариант

Във форма за торта или кръгла тавичка карамелизирайте 1/3 от захарта. Оставете я настрана да изстине добре и през това време разбийте останалата захар за крема с яйцата, млякото и ванилията.

В друг съд разбийте останалите продукти за блата. Изсипете сместа за крема върху карамела. Внимателно налейте сместа за блата на тънка струйка в центъра на яйчено-млечния крем. При печенето блатът ще мине над крема. Печете на водна баня за 40 мин на 180-200 градуса. Оставете сладкиша да изстине в съда с водата. Поставете го в хладилник за 3-4 часа. Обърнете в подходящ съд. Блатът, който вече е отдолу ще се напои от сиропа на карамела. За целта оставете сладкиша за още 2 часа в хладилника и след това поднесете.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (6)


Аватар25 Януари 2017
Тони Иванова
Еха и аз ще го пробвам !
Вкусотия!
Много ми харесва рецептата!
Прекрасен десерт!
Това му е инетерсното-става сочна кексовата част и доста вкусна!
Интересна рецепта, харесвам сочни десерти и бих го направила някой ден!



Ако желаете, може да сложите линк към Кодрит Кадир - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама