Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран сладкиш с канела и какао

Сиропиран сладкиш с канела и какао

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за поръсване:
кокосови стърготини – 1 пакетче от 20 гр.

за кашата:
яйца – 3 бр.
захар – 2/3 ч.ч
брашно – 1 ч.ч
маргарин – 3 с.л
бакпулвер – 1 пакетче

за сиропа:
какао – 1 с.л
канела – 1 ч.л
сироп от компот дюля – 1 ч.ч
захар – ½ ч.ч
маргарин – 2 ч.л за намазване на тавата
брашно за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран сладкиш с канела и какао

В купа пресяваме брашното с бакпулвера със сито. Вадим яйцата на стайна температура. В друга купа слагаме яйцата и разбиваме с миксера продължително. Добавяме захарта и отново разбиваме докато стане гъст крем. Прибавяме маргарина. Следва брашното с бакпулвера и объркваме с всичко. Намазваме с маргарин тава с диаметър 25 см. и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Разстиламе я с шпатула и заглаждаме. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.

През това време слагаме сока от компота на котлона тенджерка заедно с канелата и какаото да зари. Добавяме вътре и захарта. Като заври и се стопи захарта дърпаме от котлона. Оставяме да изстине сиропа. Сладкишът вече се е опекъл. С горещия сироп го заливаме навсякъде, за да попие и да се намокри добре. Оставяме да се охлади в хладилника и поеме добре сиропа. После ръсим с кокосовите стърготини. Режем и хапваме с кафе.


Продукти: кокосови стърготини, яйца, захар, брашно, маргарин, бакпулвер, какао, канела, компот дюля

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сиропиран кекс
Сиропиран десерт с какао, канела и амарето
Сиропиран сладкиш `Рафаело`
Сиропиран сладкиш с орехи

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран сладкиш с канела и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама