Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелен сладкиш с кроасани

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 литър прясно мляко
12 суп.лъжици захар
4 яйца
2 ванилии
4 кроасана
2 банана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелизираме половината захар в тава. Веднага след това нареждаме отгоре нарязаните кроасани (парчета с дебелина около 1 см.). Нарязаните банани също подреждаме в тавата. Те могат да се поставят както върху кроасаните, така и непосредствено върху карамела. Сладкишът заливаме с разбитите яйца, останалата захар, ванилиите и прясното мляко (смес за крем карамел). Печем в умерена фурна. След като сладкишът изстине го поставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне. Поднасяме наразян на парчета с форма по избор, като обръщаме с карамела нагоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар27 Ноември 2012
Нина Райчева
Аз го пекох на водна баня. Стана много вкусен сладкиш и се изяде за отрицателно време.
Не, не е нужно да е на водна баня, но ако го направите и така няма да е грешно.
Аватар25 Януари 2012
Шери Курт
Трябва ли да е на водна баня като крем-карамела ?



Ако желаете, може да сложите линк към Карамелен сладкиш с кроасани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама