Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ципура - 2 средно големи
горчица
150 мл готварска сметана
естрагон
черен пипер
сол
каперси - за декорация
зехтин
магданоз
1/2 връзка чесън (4 - 5 скилидки)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Внимателно филетираме рибата. Намазваме от двете страни с пестото, приготвено от пасираните магданоз, зехтин и чесън. Поставяме рибата върху кухненска хартия с кожата надолу и печем за около 10 мин във фурната. През това време приготвяме соса, като кипваме 2-3 с.л. дижонска горчица със 150 мл готварска сметана и малко вода до получаване на нужната гъстота. Овкусяваме с малко естрагон и сол и черен пипер на вкус. Поднасяме филетата риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.


Продукти: ципура, горчица, сметана, естрагон, черен пипер, сол, каперси, зехтин, магданоз, чесън

Тагове: Рецепти за Никулден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ципура на скара

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама