www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 20 Септември 2018

Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

Необходими продукти
ципура - 2 средно големи
горчица
150 мл готварска сметана
естрагон
черен пипер
сол
каперси - за декорация
зехтин
магданоз
1/2 връзка чесън (4 - 5 скилидки)

Внимателно филетираме рибата. Намазваме от двете страни с пестото, приготвено от пасираните магданоз, зехтин и чесън. Поставяме рибата върху кухненска хартия с кожата надолу и печем за около 10 мин във фурната. През това време приготвяме соса, като кипваме 2-3 с.л. дижонска горчица със 150 мл готварска сметана и малко вода до получаване на нужната гъстота. Овкусяваме с малко естрагон и сол и черен пипер на вкус. Поднасяме филетата риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.