Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Фантазия от сушени плодове

Фантазия от сушени плодове

Разпечатай

от готварската книга на Марина Голева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр. фурми без костилка
50 гр. стафиди
50 гр. сушени червени боровинки
50 гр. кокосови стърготини
25 гр. карамелизиран кокос
50 гр. смлени бадеми
4 с.л. мед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете на много ситно всички сушени плодове - фурмите, червените боровинки и стафидите. Така нарязани на ситно плодовете запазват своята идентичност и своя вкус. Към нарязаните плодове прибавете половината смлени бадеми, половината кокосови стърготини, карамелизирания кокос и меда. Разбъркайте докато се получи хомогенна смес. Оформете малки топчета. Топчетата се овалват със смлените бадеми и кокосовите стърготини. Съхранявайте в хладилника.

Сушените плодове са богати на фруктоза. Тя задоволява нуждата ни от сладко без да ни вреди. Добър апетит!

Готвенето акто страст и въображение... http://magecreations.blogspot.com/


Продукти: фурми, стафиди, червени боровинки, кокосови стърготини, карамелизиран кокос, бадеми, мед

Тагове: Постни ястия, Вегетариански рецепти, Здравословни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Фантазия от сушени плодове


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама