Царевица на пара
Царевицата се слага в тенджера под налягане върху кошница за варене на пара. Налива се вода до кошничката и се вари 40 минути...
Хранене | Диети | Продукти | Подправки | Витамини и минерали | Съвети и идеи | Конкурс | Класация
Личен профил РЕГИСТРИРАЙ СЕ!
Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури
Царевицата се слага в тенджера под налягане върху кошница за варене на пара. Налива се вода до кошничката и се вари 40 минути...
Вкусни картофи соте с копър и чесън. По желание можете да ги сервирате с настърган кашкавал.
Нарязваме хляба на кубчета. Слагаме го в нагорещен тиган, докато кубчетата придобият златист цвят...
Загрява се мазнината и в нея се запържва лука до златисто. Добавя се оризът, който също се запържва, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин...
Вода, в която е добавена сол се слага да заври, щом започне да ври се слагат броколите и се варят в продължение на 10 минути...
Картофите се обелват и нарязват с къдрав нож. Пържат се в горещо олио. Поднасят се с млечен сос...
Нарязаните на кубчета картофи се обелват и сваряват в подсолена вода. Когато поомекнат ако водата е много се поизлива и се добавят маслото, копъра и други подправки по избор. Задушават се като се бъркат от време на време, за да не загорят.
Много вкусни хрупкави хапки. Освен за супи могат да се използват и като заместител на солетите и снаксовете.
За да стане пюрето гладко без грахулки, сварете картофите обелени и ги намачкайте докато са горещи.
реклама