Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Закуски Охлювчета
Закуски Охлювчета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
900 г брашно
1 кубче мая за хляб
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
250 г сирене
2 ч.ч. вода
1 яйце за намазване
Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата и слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята. После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см. В купичка разбиваме 3 яйца с вилица. Натрошаваме сиренето и слагаме и него вътре и разбъркваме. Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат ги мажем с разбито яйце. Печем на 200 градуса в загрята фурна.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Закуски Охлювчета
От форум:
От друг сайт: