www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 07 Октомври 2016

Закуски Охлювчета

Необходими продукти
900 г брашно
1 кубче  мая за хляб
4 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
250 г сирене
2 ч.ч. вода
1 яйце за намазване

Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата и слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята. После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см. В купичка разбиваме 3 яйца с вилица. Натрошаваме сиренето и слагаме и него вътре и разбъркваме. Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат ги мажем с разбито яйце. Печем на 200 градуса в загрята фурна.