Публикувана от Веселина Великова на 07 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 900 г брашно 1 кубче мая за хляб 4 с.л. олио 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 2 яйца 250 г сирене 2 ч.ч. вода 1 яйце за намазване |
Пресяваме брашното. Правим кладенче по средата и слагаме 1 ч.л. сол и олиото. Затопляме водата и в нея слагаме маята и захарта. Прибавяме и 2-3 щипки брашно. Оставяме да шупне маята. После добавяме и нея в кладенчето. Замесваме тестото. Оставяме го да втаса за 50 минути, като сме го покрили. Посипваме леко масата с брашното и разточваме правоъгълен лист с дебелина 1.5 см. В купичка разбиваме 3 яйца с вилица. Натрошаваме сиренето и слагаме и него вътре и разбъркваме. Върху кората мажем със сместа от сирене и яйца. Навива се на руло. Голямото руло се реже на парчета с равна големина. Намазваме тава с олио и посипваме с брашно. Нареждаме рулата едно до друго с много малко разстояние. Оставяме да втасат охлювите за 40 мин. След като втасат ги мажем с разбито яйце. Печем на 200 градуса в загрята фурна. |