Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица

Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч брашно и още малко
1 яйце
130 мл. айрян
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л захар
2/3 к.ч домашна апетитка с домати и пипер /подобно на гъста лютеница/
130 г.сирене
1/3 кубче мая
70 г. колбас
1 жълтък + 1 с.л прясно мляко - за намазване
бял сусам - за поръсване
суха чубрица - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица

Пресяваме 2 ч.ч брашно и в него правим дупка по средата. Слагаме 1 яйце, 1 щипка сол. Вадим яйцето, маята и айряна на стайна температура. В айрана слагаме маята и захарта с 2-3 с.л от брашното и разбъркваме докато се разтвори добре маята и се смеси всичко. Добавяме сместа при брашното. Замесваме меко тесто. Прехвърляме го после върху посипана с брашно маса и го месим докато стане напълно готово - меко и пухкаво.

Покриваме тестото с кърпа да втаса за 35-40 мин. докато се надигне. Втасалото тесто го делим на 8 части. Оформяме частите на кръгли топки. Посипваме с брашно масата и точим малки окръжности. Режем сиренето на малки кубчета, салама също. Мажем с домашна апетитка с лъжица върху кръга и слагаме от сиренето и салама по средата. Накрая поръсваме с ронена суха чубрица. Завиваме краищата и обръщаме. С ръце бързо оформяме на топки. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете. Готовите топки ги режем с остър нож на две места по средата на равно разстояние една от друга, като на снимката. Нареждаме всички закуски в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга, защото при печенето се надигат и бухват настрани. Мажем ги с жълтък с четка. Поръсваме със сусам. Печем на 200 градуса. Като се опекат приличат на пълни кошници.


Продукти: брашно, яйца, айрян, сол, захар, сирене, мая, колбас, прясно мляко, сусам, чубрица

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Закуски-кошници със сирене, колбас, апетитка и чубрица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама