Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Закуска с брашно и царевичен грис

Закуска с брашно и царевичен грис

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

царевичен грис - 10 с.л.
брашно - 10 с.л.
олио - 120 мл
кисело мляко - 400 г
захар - 1 с.л.
сода за хляб - 1 ч.л.
бакпулвер - 1/2 бр.
сирене - 200 гр.
яйца - 3 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Закуска с брашно и царевичен грис

Пресяваме брашното и в него слагаме бакпулвера. В киселото мляко шупваме содата. Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, после млякото със содата и постепенно брашното и царевичния грис. Царевичният грис, който ползвах е румънски и на него пише Малай. Сигурно ще стане и този, който продават в България, например на Крина. Можете да ползвате миксер при бъркането. Добавяме и сиренцето, което предварително сме натрошили. Объркваме много добре. Изсипваме сместа във форма за торта с ринг или малка тавичка. Тавичката си я намазняваме и посипваме леко с брашно. Закуската става вкусна и мекичка с приятна отвсякъде коричка. Печем на 180 градуса. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Закуска с брашно и царевичен грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама