Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вкусни рулца с плънка
Вкусни рулца с плънка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл хладка вода
200 г кисело мляко
1 кубче мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
800 г брашно
150 г кашкавал
150 г шунка
7 маслини
1 голяма печурка
кетчуп - за намазване
1 яйце + 1 с.л зехтин
Пресявам брашното в купа. Правя си кладенче. Стоплям леко водата и в нея слагам захарта и маята. Размивам маята, добавям и 2 с.л брашно. Оставям настрани да шупне. Прибавям после водата с маята. В кладенчето слагам и 1 ч.л сол, олиото и киселото мляко. Замесвам тестото. Набрашнявам плота и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Покривам тестото на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го деля на две. Всяка част разточвам на кръг върху набрашнен плот. Намазвам кръга с кетчуп според вкуса с помощта на лъжица. Настъргвам кашкавал с ренде. Настъргвам и шунката на ренде. Измивам гъбата и я нарязвам на тънки лентички. Почиствам от костилките черни маслини и ги нарязвам на ситно.
Върху намазания лист с кетчуп разпределям шунката, кашкавала, маслините и печурките. Навивам рулото. Получава се дълго руло. Режа рулото на равни части. Рулцата трябва да са с големина 6 см. Слагам тавата на фурната хартия за печене. Нарязаните рулца ги нареждам на разстояние едно до друго, като ги сплесквам леко /както е на снимката/. Разбивам 1 яйце и 1 с.л зехтин в купичка. Намазвам сплесканите леко, вече оформени рулца с помощта на четка от сместа с яйцето и зехтина. Пека на 180 граадуса в загрята фурна. След като се опекат слагам в купа. Хапваме с айран. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Вкусни рулца с плънка
От форум:
От друг сайт: