Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Вкусни рулца с плънка

Вкусни рулца с плънка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл хладка вода
200 г кисело мляко
1 кубче мая
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
800 г брашно
150 г кашкавал
150 г шунка
7 маслини
1 голяма печурка
кетчуп - за намазване
1 яйце + 1 с.л зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Вкусни рулца с плънка

Пресявам брашното в купа. Правя си кладенче. Стоплям леко водата и в нея слагам захарта и маята. Размивам маята, добавям и 2 с.л брашно. Оставям настрани да шупне. Прибавям после водата с маята. В кладенчето слагам и 1 ч.л сол, олиото и киселото мляко. Замесвам тестото. Набрашнявам плота и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Покривам тестото на топло да втаса за 40 мин. Като втаса го деля на две. Всяка част разточвам на кръг върху набрашнен плот. Намазвам кръга с кетчуп според вкуса с помощта на лъжица. Настъргвам кашкавал с ренде. Настъргвам и шунката на ренде. Измивам гъбата и я нарязвам на тънки лентички. Почиствам от костилките черни маслини и ги нарязвам на ситно.

Върху намазания лист с кетчуп разпределям шунката, кашкавала, маслините и печурките. Навивам рулото. Получава се дълго руло. Режа рулото на равни части. Рулцата трябва да са с големина 6 см. Слагам тавата на фурната хартия за печене. Нарязаните рулца ги нареждам на разстояние едно до друго, като ги сплесквам леко /както е на снимката/. Разбивам 1 яйце и 1 с.л зехтин в купичка. Намазвам сплесканите леко, вече оформени рулца с помощта на четка от сместа с яйцето и зехтина. Пека на 180 граадуса в загрята фурна. След като се опекат слагам в купа. Хапваме с айран. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Вкусни рулца с плънка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама