Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Великденски курабии
Великденски курабии

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
7 яйца
3 ч.ч. захар
1 ½ ч.ч. кисело мляко
3 амоняка
3 ванилии
1 бакпулвер
1 ½ ч.ч. топена мас
настъргана кора на един лимон
брашно колкото поеме за средно тесто
2-3 жълтъка за намазване
1 ч.ч. захар за поръсване
Амонячната сода се слага в киселото мляко и се чака да шупне на стайна температура. Пресятото брашно и бакпулвера се смесват и се изсипват в подходящ съд за месене. Оформя се кладенче в средата на брашното и в него се изсипват млякото с амонячната сода. Прибавят се мазнината, захарта, яйцата, настърганата кора на 1 лимон и ванилиите. Замесва се меко тесто, ако е необходимо може да се добави още малко брашно, така че тестото да не лепне и да е меко. Внимавайте да не сложите прекалено много брашно, защото тогава тестото става твърдо.
Взема се част от тестото и се разточва кора с дебелина 5 мм. След това се изрязват великденските курабии като се ползват формички или ако нямате може да използвате чаша. Нарязаните курабии се мажат с разбит жълтък и се поръсват със захар. Нареждат се в намазана с олио тава и се пекат около 20-30 минути във фурна на 160-180 градуса.
Още рецепти за Дребни сладки
Коледни джинджифилови линцер бисквитки с формата на звезда с шоколадов сос
Сладки елхички от бисквити и шоколадови мидички
Напукани сладки за Коледа и Нова година
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Великденски курабии
От форум:
От друг сайт: