Начало » Украса » Рецепти за Глазури » рецепта Великденски яйца - II вариант

Великденски яйца - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

30 яйца
6 с.л. оцет
1 с.л. сол
4-5 с.л. олио за гланциране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Великденски яйца - II вариант

Почистваме яйцата и нареждаме по дъното на голяма тенджера. Покриваме със студена вода и 1 с. л. сол. Поставяме на котлона да заври водата, намаляваме градусите и варим 10 минути на тих огън. През това време в купички сипваме по един цвят от боите, заливаме с гореща вода и разбъркваме с лъжица. Във всеки цвят сипвам по 1 с. л. оцет. Първото яйце пускаме в червената боя и разбъркваме леко. Така и с останалите цветове. Щом стане наситен цвят се изваждат яйцата и нареждам в картона да съхнат. Накрая с памуче, потопено в олиото се намазват яйцата за гланц и блясък.

И тази година направихме шаренки - с памук, върху него сипваме по малко от няколко цвята и завиваме яйцето. След 4-5 минути сваляме памука, яйцето е нашарено красиво. Е това беше моят начин за боядисване на яйцата.

ВЕСЕЛ И ШАРЕН ВЕЛИКДЕН !



Още рецепти за Глазури

Рецепта за Великденски яйца Великденски яйца

Рецепта за Домашен течен шоколад  Домашен течен шоколад

Рецепта за Шоколадова глазура Шоколадова глазура

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Великденски яйца - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама