Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Варени гевреци със сусам
Варени гевреци със сусам

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг брашно
1 кубче мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
олио
сусам
За сиропа:
1 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
Маята, солта и захарта се слагат в купа, добавят се половин литър вода и брашното. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса около 30 минути.
В тенджера се кипват три литра вода, добавят се захарта и меда. С намаслени ръце от тестото се откъсват топчета, които се оформят първо като питки и след това с пръсти се пробива дупка и се оформят като гевреци. Намазват се с олио и се пускат във водата. Когато гевречетата изплуват се изваждат с решетъчна лъжица и се слагат в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Поръсват се със сусам и се пекат 15-20 минути при 200 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Варени гевреци със сусам
От форум:
От друг сайт:
Красимира Крумова