Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Варени гевреци със сусам
Варени гевреци със сусам
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг брашно
1 кубче мая
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
олио
сусам
За сиропа:
1 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
Маята, солта и захарта се слагат в купа, добавят се половин литър вода и брашното. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса около 30 минути.
В тенджера се кипват три литра вода, добавят се захарта и меда. С намаслени ръце от тестото се откъсват топчета, които се оформят първо като питки и след това с пръсти се пробива дупка и се оформят като гевреци. Намазват се с олио и се пускат във водата. Когато гевречетата изплуват се изваждат с решетъчна лъжица и се слагат в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Поръсват се със сусам и се пекат 15-20 минути при 200 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Варени гевреци със сусам
От форум:
От друг сайт:
Красимира Крумова