Публикувана от Az-gotvia .bg на 05 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг брашно 1 кубче мая 2 с.л. захар 1 ч.л. сол олио сусам За сиропа: 1 ч.ч. захар 1 к.ч. мед |
Маята, солта и захарта се слагат в купа, добавят се половин литър вода и брашното. Омесва се тесто и се оставя на топло да втаса около 30 минути. В тенджера се кипват три литра вода, добавят се захарта и меда. С намаслени ръце от тестото се откъсват топчета, които се оформят първо като питки и след това с пръсти се пробива дупка и се оформят като гевреци. Намазват се с олио и се пускат във водата. Когато гевречетата изплуват се изваждат с решетъчна лъжица и се слагат в тава, покрита с домакинска хартия за печене. Поръсват се със сусам и се пекат 15-20 минути при 200 градуса. |