Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Варени гевречета (бейгъл)

Варени гевречета (бейгъл)

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
25 г масло
1 яйце
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Варени гевречета (бейгъл)

Маята се разтваря в топло прясно мляко със захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъка (аз ги приготвих без яйце и се получиха много добре).

Омесва се до меко, еластично тесто. Оставя се да втасва докато удвои обема си.

След това се разделя на малки топки. Във всяка топка се прави дупка с намазнен с олио пръст и се оформя бейгъл. Отново оставяме бейгълите да си починат около 30 мин.

В голяма тенджера с кипяща вода с малко сода бикарбонат се пуска всеки бейгъл за около минута, докато изплува. Изваждат се с решетеста лъжица. Поставят се върху хартия за печене. Отгоре се намазват с жълтък,  разбит с вода. Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за около 20-25 мин.


Продукти: прясно мляко, брашно, мая, захар, краве масло, яйца, сол

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Варени гевреци със сусам
Варени гевречета

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар23 Ноември 2013
Диана Димитрова
Ще станат много вкусни и с маково семе.



Ако желаете, може да сложите линк към Варени гевречета (бейгъл)


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама