Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Варени гевречета (бейгъл)
Варени гевречета (бейгъл)
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
25 г масло
1 яйце
щипка сол
Маята се разтваря в топло прясно мляко със захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъка (аз ги приготвих без яйце и се получиха много добре).
Омесва се до меко, еластично тесто. Оставя се да втасва докато удвои обема си.
След това се разделя на малки топки. Във всяка топка се прави дупка с намазнен с олио пръст и се оформя бейгъл. Отново оставяме бейгълите да си починат около 30 мин.
В голяма тенджера с кипяща вода с малко сода бикарбонат се пуска всеки бейгъл за около минута, докато изплува. Изваждат се с решетеста лъжица. Поставят се върху хартия за печене. Отгоре се намазват с жълтък, разбит с вода. Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за около 20-25 мин.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Варени гевречета (бейгъл)
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова