Публикувана от Az-gotvia .bg на 19 Ноември 2013
Необходими продукти 1 ч.ч. прясно мляко 2 ч.ч. брашно 1/2 кубче прясна мая 1 ч.л. захар 25 г масло 1 яйце щипка сол | |
Маята се разтваря в топло прясно мляко със захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъка (аз ги приготвих без яйце и се получиха много добре). Омесва се до меко, еластично тесто. Оставя се да втасва докато удвои обема си. След това се разделя на малки топки. Във всяка топка се прави дупка с намазнен с олио пръст и се оформя бейгъл. Отново оставяме бейгълите да си починат около 30 мин. В голяма тенджера с кипяща вода с малко сода бикарбонат се пуска всеки бейгъл за около минута, докато изплува. Изваждат се с решетеста лъжица. Поставят се върху хартия за печене. Отгоре се намазват с жълтък, разбит с вода. Поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за около 20-25 мин. |