Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Варени гевречета
Варени гевречета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр.брашно
260 мл. вода
2 ч.л. суха мая
2 с.л. мед
1 ч.л. сол
водата за варене
1,5 л. вода
4 с.л. захар
1 ч.л сол
Омесвам тесто от продуктите за гевречетата и го оставям да втаса за около час. В широк съд слагам водата, захарта и солта и го оставям на силен огън да заври. От втасалото тесто правя гевречета и ги пускам във врящата вода. Оставям ги да поврят по минута от всяка страна. Вадя ги от водата с голяма решетъчна лъжица и леко ги подсушавам върху кухненска кърпа. Пека на 200 С за 20-на мин. върху застлана с хартия за печене тавичка. Като почервенеят леко са готови.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Варени гевречета
От форум:
От друг сайт: