Публикувана от Шери Курт на 06 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр.брашно 260 мл. вода 2 ч.л. суха мая 2 с.л. мед 1 ч.л. сол водата за варене 1,5 л. вода 4 с.л. захар 1 ч.л сол |
Омесвам тесто от продуктите за гевречетата и го оставям да втаса за около час. В широк съд слагам водата, захарта и солта и го оставям на силен огън да заври. От втасалото тесто правя гевречета и ги пускам във врящата вода. Оставям ги да поврят по минута от всяка страна. Вадя ги от водата с голяма решетъчна лъжица и леко ги подсушавам върху кухненска кърпа. Пека на 200 С за 20-на мин. върху застлана с хартия за печене тавичка. Като почервенеят леко са готови. |