www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 06 Януари 2012

Варени гевречета

Необходими продукти
500 гр.брашно
260 мл. вода
2 ч.л. суха мая
2 с.л. мед
1 ч.л. сол

водата за варене
1,5 л. вода
4 с.л. захар
1 ч.л сол

Омесвам тесто от продуктите за гевречетата и го оставям да втаса за около час. В широк съд слагам водата, захарта и солта и го оставям на силен огън да заври. От втасалото тесто правя гевречета и ги пускам във врящата вода. Оставям ги да поврят по минута от всяка страна. Вадя ги от водата с голяма решетъчна лъжица и леко ги подсушавам върху кухненска кърпа. Пека на 200 С за 20-на мин. върху застлана с хартия за печене тавичка. Като почервенеят леко са готови.