Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик със сирене
Тутманик със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 ч. ч. брашно
2-3 ч.ч. вода
1 яйце
1 пак. суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
сирене
кашкавал
Маята се разтваря в малко вода заедно със захарта. Добавя се към брашното и се разбърква заедно с яйцето, водата и солта. Оставя се да втаса ½ час. Изсипва се половината тесто, поръсва се сирене, отгоре – другата половина. Може да се настърже кашкавал, сирене и да се поръси с подправка по желание. Аз пробвах да изпека във форми за тарталети, намазах отгоре с олио и жълтък, може да се експериментира. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик със сирене
От форум:
От друг сайт: