Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик - `охлювчета`
Тутманик - `охлювчета`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
2 бр.яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1 кубче мая
1 с.л.сол
1 с.л.захар
брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./
за плънката:
2 бр.яйца
200 гр.сирене
за намазване:
1 ч.ч. свинска мас
В хладко мляко разтворете маята. Прибавете солта, захарта и малко брашно. Разбъркайте и оставете да втаса. Пресейте брашното в купа. Направете кладенче, изсипете бухналата мая. Прибавете яйцата /отделете единия жълтък за намазване/, олиото. Замесете меко тесто и оставете да втаса.
Направете плънка, като разбиете яйцата със сиренето. Разделете втасалото тесто на 4 топки. Разточете кори, намажете с плънката и с маста. Навийте на руло и нарежете на парчета. Обърнете парчетата така, че да приличат на охлювчета и ги наредете в подмазана и топла тава. Намажете с разбит жълтък. Сложете още малко от маста отгоре. Оставете да втаса 10 мин. Изпечете до готовност.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик - `охлювчета`
От форум:
От друг сайт: