Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тутманик - `охлювчета`

Тутманик - `охлювчета`

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
2 бр.яйца
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. олио
1 кубче мая
1 с.л.сол
1 с.л.захар
брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./

за плънката:
2 бр.яйца
200 гр.сирене

за намазване:
1 ч.ч. свинска мас

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тутманик - `охлювчета`

В хладко мляко разтворете маята. Прибавете солта, захарта и малко брашно. Разбъркайте и оставете да втаса. Пресейте брашното в купа. Направете кладенче, изсипете бухналата мая. Прибавете яйцата /отделете единия жълтък за намазване/, олиото. Замесете меко тесто и оставете да втаса.

Направете плънка, като разбиете яйцата със сиренето. Разделете втасалото тесто на 4 топки. Разточете кори, намажете с плънката и с маста. Навийте на руло и нарежете на парчета. Обърнете парчетата така, че да приличат на охлювчета и ги наредете в подмазана и топла тава. Намажете с разбит жълтък. Сложете още малко от маста отгоре. Оставете да втаса 10 мин. Изпечете до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тутманик - `охлювчета`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама