Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Царевични плитки

Царевични плитки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
250 мл прясно мляко
1 ч л захар
1 ч л сол
2 яйца
200 г царевично брашно
300 г бяло брашно
1 жълтък за намазване
50 г краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Царевични плитки

Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и малко брашно и оставяме да шупне.

Смесват се двата вида брашно, шупналата мая, разбитите яйца, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса 50 минути.

Разделяме готовото тесто на две части. От всяка се разточва правоъгълник. Едната половина се намазва с меко масло и похлупваме с другата.

Нарязват се ленти широки 5 см, в средата на всяка се прави разрез, но не до края. Промушват се краищата през разреза и се получава плитката, аз направих по 3 усуквания.

Нареждат се в широката тава от печката, намазана с олио. Отгоре се намазва с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути. Вкусотия !



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Царевични плитки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама