Публикувана от Виолета Матева на 28 Февруари 2015
![]() | Необходими продукти 20 г мая 250 мл прясно мляко 1 ч л захар 1 ч л сол 2 яйца 200 г царевично брашно 300 г бяло брашно 1 жълтък за намазване 50 г краве масло |
Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и малко брашно и оставяме да шупне. Смесват се двата вида брашно, шупналата мая, разбитите яйца, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса 50 минути. Разделяме готовото тесто на две части. От всяка се разточва правоъгълник. Едната половина се намазва с меко масло и похлупваме с другата. Нарязват се ленти широки 5 см, в средата на всяка се прави разрез, но не до края. Промушват се краищата през разреза и се получава плитката, аз направих по 3 усуквания. Нареждат се в широката тава от печката, намазана с олио. Отгоре се намазва с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути. Вкусотия ! |