www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 29 Март 2020

Тортия с аспержи

Необходими продукти
1-2 опаковки аспержи
1 глава стар лук (аз нямах лук и не сложих)
1 скилидки чесън
2- 3 с.л. олио за задушаване
4 яйца
сол на вкус

Ситно нарязаните лук и аспержи се нарязват на ситно и се задушават в тиган с олио, на среден огън. Скилидката чесън я счуквам много добре с малко сол в хаванче и я изсипвам при задушените лук и аспержи. Яйцата разбърквам в подходяща купа с вилица. Към тях се добавят и задушените аспержи с лука и скилидката счукан чесън. Леко посолявам със сол, смесвам леко с вилицата и в тиган с олио изсипвам сместа. Започвам с леко въртеливо движение на тигана да заоблям краищата на самата тортия в тигана. Тортията я правя на слаб огън. Обръщам я върху специалния капак за тортия или върху чиния с по-голям диаметър от този на тигана. Внимателно връщам от капака в тигана пак и отново с леки движения се закръгля и тази страна на тортията. Второто запичане на тортията от другата страна става по-бързо, за по- кратко време. След като е готова може да се консумира с бира, с вино, с допълнение някакво месо или само тортия! Да ви е сладко! Подправки по желание, още в яйцата сложих джоджен.