Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Типов хляб с прясно мляко
Типов хляб с прясно мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-600 г черно пшенично брашно
1/2 кубче мая
400 мл прясно мляко
3 с.л олио
2 яйца (без един жълтък)
2 с.л захар
1 ч.л сол
Разтворете маята със захарта в малко прясно мляко и с останалите продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си. След това оформете хляба по желание (в случая съм го сплела като козунак). Поставете го в правоъгълна форма и го оставете пак да втаса. Намажете го с разбит жълтък с малко прясно мляко и печете в загрята фурна до готовност.
Забележка: От същото тесто отделих една част и направих багети.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Типов хляб с прясно мляко
От форум:
От друг сайт: