Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Типов хляб с прясно мляко
Типов хляб с прясно мляко
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500-600 г черно пшенично брашно
1/2 кубче мая
400 мл прясно мляко
3 с.л олио
2 яйца (без един жълтък)
2 с.л захар
1 ч.л сол
Разтворете маята със захарта в малко прясно мляко и с останалите продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си. След това оформете хляба по желание (в случая съм го сплела като козунак). Поставете го в правоъгълна форма и го оставете пак да втаса. Намажете го с разбит жълтък с малко прясно мляко и печете в загрята фурна до готовност.
Забележка: От същото тесто отделих една част и направих багети.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Типов хляб с прясно мляко
От форум:
От друг сайт: