www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 16 Април 2013

Типов хляб с прясно мляко

Необходими продукти
500-600 г черно пшенично брашно
1/2 кубче мая
400 мл прясно мляко
3 с.л олио
2 яйца (без един жълтък)
2 с.л захар
1 ч.л сол

Разтворете маята със захарта в малко прясно мляко и с останалите продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си. След това оформете хляба по желание (в случая съм го сплела като козунак). Поставете го в правоъгълна форма и го оставете пак да втаса. Намажете го с разбит жълтък с малко прясно мляко и печете в загрята фурна до готовност.

Забележка: От същото тесто отделих една част и направих багети.