Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквеник със заливка - II вариант
Тиквеник със заливка - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 кори за баница
1 купа настъргана тиква
3 с л захар
канела и орехи ако обичате
заливка:
2 яйца
100 мл прясно мляко
5 с л захар
щипка сода бикарбонат
парченца масло
ванилия
Взема се една кора и се поръсва с олио, отгоре поставяме втора кора и плънка. Навиват се на руло и се реди в тавичка 24 см. Така се навиват и другите две рула като охлюв в тавата. Нарязват се на парчета. Заливаме с 2 разбити яйца със захар, прясно мляко с една ванилия. Печем в загрята фурна 180 градуса 35-40 мин. до готовност. Изважда се в чиния, може да се поръси с пудра захар ! Другата тава е с класически тиквеник. Вкусно е !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник със заливка - II вариант
От форум:
От друг сайт: