Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквеник със заливка - II вариант
Тиквеник със заливка - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 кори за баница
1 купа настъргана тиква
3 с л захар
канела и орехи ако обичате
заливка:
2 яйца
100 мл прясно мляко
5 с л захар
щипка сода бикарбонат
парченца масло
ванилия
Взема се една кора и се поръсва с олио, отгоре поставяме втора кора и плънка. Навиват се на руло и се реди в тавичка 24 см. Така се навиват и другите две рула като охлюв в тавата. Нарязват се на парчета. Заливаме с 2 разбити яйца със захар, прясно мляко с една ванилия. Печем в загрята фурна 180 градуса 35-40 мин. до готовност. Изважда се в чиния, може да се поръси с пудра захар ! Другата тава е с класически тиквеник. Вкусно е !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиквеник със заливка - II вариант
От форум:
От друг сайт: