www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 31 Октомври 2015

Тиквеник със заливка - II вариант

Необходими продукти
6 кори за баница
1 купа настъргана тиква
3 с л захар
канела и орехи ако обичате

заливка:

2 яйца
100 мл прясно мляко
5 с л захар
щипка сода бикарбонат
парченца масло
ванилия

Взема се една кора и се поръсва с олио, отгоре поставяме втора кора и плънка. Навиват се на руло и се реди в тавичка 24 см. Така се навиват и другите две рула като охлюв в тавата. Нарязват се на парчета. Заливаме с 2 разбити яйца със захар, прясно мляко с една ванилия. Печем в загрята фурна 180 градуса 35-40 мин. до готовност. Изважда се в чиния, може да се поръси с пудра захар ! Другата тава е с класически тиквеник. Вкусно е !