Начало » Тестени изделия » Рецепти за Тиквеници » рецепта Тиквена баница с дърпани кори

Тиквена баница с дърпани кори

Разпечатай

от готварската книга на Полина Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
600 гр. брашно 
2 яйца
15 гр. мая за хляб
1/2 ч.л. сол 
1 ч.л. захар 
1 ч.л оцет 
3 с.л. олио

за плънката:
300 гр. захар /на вкус/
200 гр. орехи 
100 мл олио 
1 с.л. канела
800 гр. тиква - настъргана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Тиквена баница с дърпани кори

Пресяваме брашното в голяма купа, правим кладенче и слагаме всички продукти /маята предварително слагаме в 200 мл хладка вода със захарта/. Омесваме меко тесто/ от това количество излиза точно един килограм тесто.

Разделяме тестото на 5 топки по 200 гр., намазваме ги обилно с олио и ги оставяме 30 мин. покрити с чиста кърпа.

Настъргваме тиквата и в нея слагаме канелата. Постиламе една стара покривка на масата, взимаме една топка и разточваме колкото можем, след това започваме да дърпаме краищата внимателно, за да не скъсаме тестото. Поръсваме с олио, тиквата, орехите и захарта. Навиваме на руло и слагаме в намазнена тавичка. По този начин процедираме и с останалите 4 топки. Намазваме с олио и поръсваме със захар. Печем на 190 градуса до получаване златиста коричка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Тиквена баница с дърпани кори


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама