Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Тиганички със сирене и кашкавал
Тиганички със сирене и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1 каф.лъжичка бакпулвер
щипка сол
щипка джинджифил
около 50 г сирене
50 г настърган кашкавал
брашно за тесто по-гъсто от боза
Смесваме жълтъците с прясното мляко. Прибавяме и джинджифил. Сипваме брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. Прибавяме кашкавала. Отделно разбиваме с щипка сол белтъците да станат на твърда пяна и прибавяме внимателно към другата смес. Изпичаме тиганичките на тиган с незелепващо покритие, леко намазан с мазнина. Сипваме от тестото със супена лъжица и изпичаме от двете страни равномерно до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Тиганички със сирене и кашкавал
От форум:
От друг сайт: