www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 12 Юни 2013

Тиганички със сирене и кашкавал

Необходими продукти
1-2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1 каф.лъжичка бакпулвер
щипка сол
щипка джинджифил
около 50 г сирене
50 г настърган кашкавал
брашно за тесто по-гъсто от боза

Смесваме жълтъците с прясното мляко. Прибавяме и джинджифил. Сипваме брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. Прибавяме кашкавала. Отделно разбиваме с щипка сол белтъците да станат на твърда пяна и прибавяме внимателно към другата смес. Изпичаме тиганичките на тиган с незелепващо покритие, леко намазан с мазнина. Сипваме от тестото със супена лъжица и изпичаме от двете страни равномерно до готовност.