Публикувана от Красимира Крумова на 28 Ноември 2012
Необходими продукти брашно колкото поеме 1 яйце 3-4 суп. лъж. кисело мляко 1 ч. лъж. сол 1 суп. лъж. захар 1 кубче мая щипка сода / 1 каф. лъж. 1 ч.ч. топла вода 2-3 с. л. олио | |
Прави се закваска с маята, захарта, водата и няколко лъж. брашно. Като шупне се изсипва при брашното и другите продукти. Оставя се да втаса за около 30 мин и след това е готово се третиране. Най-сполучливи мекици се правят, като се замесва вечерта и тестото се поставя в хладилника, намазнено с олио и в плик. Пържат се на сутринта. Може да се направят мекици с най-различни плънки - яйце и сирене, кашкавал, колбас, халва и др. |