Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Старозагорски тутманик
Старозагорски тутманик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч ч топла вода
1 пакет суха мая
1 ч ч айрян
1 с л мед
1 ч л оцет
2-3 с л олио
1 яйце
1 с л равна сол
700 г брашно
150 г сирене
малко масло
1 яйце за намазване
Маята в топлата вода с меда и 1-2 с л брашно се разбърква на кашичка и оставяме да шупне. Получената закваска смесваме с останалите продукти докато се получи лепкаво тесто, но не добавяйте повече брашно.
В намаслена тавичка се разстила и оставяме 40 минути да бухне. После отгоре се намазва с едно разбито яйце, поръсваме сирене и малки парченца масло. Печем на 180 градуса около 30-35 мин. до зачервяване.
ПУХКАВ И ВКУСЕН !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Старозагорски тутманик
От форум:
От друг сайт: