Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Старозагорски тутманик
Старозагорски тутманик

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч ч топла вода
1 пакет суха мая
1 ч ч айрян
1 с л мед
1 ч л оцет
2-3 с л олио
1 яйце
1 с л равна сол
700 г брашно
150 г сирене
малко масло
1 яйце за намазване
Маята в топлата вода с меда и 1-2 с л брашно се разбърква на кашичка и оставяме да шупне. Получената закваска смесваме с останалите продукти докато се получи лепкаво тесто, но не добавяйте повече брашно.
В намаслена тавичка се разстила и оставяме 40 минути да бухне. После отгоре се намазва с едно разбито яйце, поръсваме сирене и малки парченца масло. Печем на 180 градуса около 30-35 мин. до зачервяване.
ПУХКАВ И ВКУСЕН !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Старозагорски тутманик
От форум:
От друг сайт: