www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 24 Февруари 2015

Старозагорски тутманик

Необходими продукти
1 ч ч топла вода
1 пакет суха мая
1 ч ч айрян
1 с л мед
1 ч л оцет
2-3 с л олио
1 яйце
1 с л равна сол
700 г брашно
150 г сирене
малко масло
1 яйце за намазване

Маята в топлата вода с меда и 1-2 с л брашно се разбърква на кашичка и оставяме да шупне. Получената закваска смесваме с останалите продукти докато се получи лепкаво тесто, но не добавяйте повече брашно.

В намаслена тавичка се разстила и оставяме 40 минути да бухне. После отгоре се намазва с едно разбито яйце, поръсваме сирене и малки парченца масло. Печем на 180 градуса около 30-35 мин. до зачервяване.

ПУХКАВ И ВКУСЕН !