Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Средиземноморско хлебче

Средиземноморско хлебче

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 2 средно големи хлебчета или 1 по-голямо:
400 гр. брашно
230 мл. топла вода
3 с.л. зехтин
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
50 гр.черни обезкостени маслини
50 гр. мариновани сушени домати
няколко стръка прясна мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Средиземноморско хлебче

Маята със захарта и половината от водата се смесват и сместа се оставя да шупне. Пресява се брашното. В него се оформя кладенче, в което се слагат солта, зехтина, шупналата смес с маята, останалата вода и нарязаните на ситно маслини, сушени домати и мащерка. Омесваме за 10-15 мин. с миксер с помощта на приставките за тесто, на средно висока степен. Тестото е готово, когато започне да се отделя от стените на съда. Доомесваме на ръка с малко брашно-тестото трябва да остане меко и леко лепкаво. Оставяме тестото за около час да втаса (докато удвои обема си ).

В набрашнена тавичка оформяме тестото като правоъгълник и правим няколко напречни разреза от горната страна. Печем в предварително загрята фурна, в която сме сложили съд с вода. С помощта на парата, която се отделя се получава уникалната коричка на хлебчетата. Печем докато хване златист загар. След като извадим хляба от фурната покриваме с памучна кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Средиземноморско хлебче


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама