Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Спагети с кайма, домати, чесън и гъби

Спагети с кайма, домати, чесън и гъби

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г спагети
300 г кайма
зехтин за пържене и за варенето на спагетите
1 малка консерва рязани домати
4 скилидки чесън
1 с.л. захар
черен пипер
6 пресни гъби печурки
гореща вода
босилек по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Спагети с кайма, домати, чесън и гъби

Измиваме гъбите, в случая печурки. Нарязваме ги на малки парчета. Отваряме  консервата с нарязани домати. Правим паралелно соса и варим пакета спагети. Сваряваме спагетите според указанието на опаковката. Не трябва да ги преваряваме. Във врящата вода слагаме щипка сол и 1 с.л зехтин и слагаме внимателно спагетите. Почистваме чесъна, нужни ни са 4 скилидки чесън за вкус и аромат на соса. Нарязваме на ситно скилидките на чесъна. В дълбок тиган слагаме зехтин да се загрее. В него се запържват скилидките на чесъна. Каймата я прибавяме към чесъна и зехтина и позапържваме. Добавяме гъбите. Докато пържим гъбите с каймата и чесъна разбъркваме. Посоляваме на вкус. Слагаме черен пипер на вкус. Добавяме доматите със сока и сложената захар, за да убие киселината. Добавяме малко гореща вода. Разбъркваме соса. Оставяме да ври на тих огън до готовност. По желание можете да сложите пресен босилек, аз лично не го предпочитам и не съм сложила. Вече сварените спагети ги отцеждаме. Смесваме спагетите със сгъстения вкусен сос. Разбъркваме хубаво да поемат спагетите от соса. Сипваме порция в чиния за спагети. Ами това е! Ядем с чаша вино.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Спагети с кайма, домати, чесън и гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама