Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Солен маймунски хляб
Солен маймунски хляб

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. царевично брашно
300 мл топла вода
20 г мая
2 с. л. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
за ароматното олио:
60-80 мл олио, разбъркано с 1 с. л. сух магданоз
В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и 1 с. л. брашно, да стане на кашичка и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 1 час на топло.
Взема се форма за кекс и се намаслява, отгоре се поръсва с царевично брашно. Късат се малки като орехи топчета тесто, потапят се в ароматното олио с магданоза и се нареждат във формата. Така докато свърши тестото. Оставя се още 30 мин.
Печем в загрята фурна 30-35 мин. до златисто. Изважда се в чиния, като се обръща. Много вкусен хляб се получи, поднася се с лютеница, сиренце и каквото си искате. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Солен маймунски хляб
От форум:
От друг сайт: