Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Солен маймунски хляб
Солен маймунски хляб
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. царевично брашно
300 мл топла вода
20 г мая
2 с. л. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
за ароматното олио:
60-80 мл олио, разбъркано с 1 с. л. сух магданоз
В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и 1 с. л. брашно, да стане на кашичка и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 1 час на топло.
Взема се форма за кекс и се намаслява, отгоре се поръсва с царевично брашно. Късат се малки като орехи топчета тесто, потапят се в ароматното олио с магданоза и се нареждат във формата. Така докато свърши тестото. Оставя се още 30 мин.
Печем в загрята фурна 30-35 мин. до златисто. Изважда се в чиния, като се обръща. Много вкусен хляб се получи, поднася се с лютеница, сиренце и каквото си искате. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Солен маймунски хляб
От форум:
От друг сайт: