www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 25 Януари 2014

Солен маймунски хляб

Необходими продукти
3 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. царевично брашно
300 мл топла вода
20 г мая
2 с. л. олио
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за ароматното олио:
60-80 мл олио, разбъркано с 1 с. л. сух магданоз

В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и 1 с. л. брашно, да стане на кашичка и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 1 час на топло.

Взема се форма за кекс и се намаслява, отгоре се поръсва с царевично брашно. Късат се малки като орехи топчета тесто, потапят се в ароматното олио с магданоза и се нареждат във формата. Така докато свърши тестото. Оставя се още 30 мин.

Печем в загрята фурна 30-35 мин. до златисто. Изважда се в чиния, като се обръща. Много вкусен хляб се получи, поднася се с лютеница, сиренце и каквото си искате. Добър апетит !