Публикувана от Виолета Матева на 25 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 3 ч. ч. бяло брашно 1 ч. ч. царевично брашно 300 мл топла вода 20 г мая 2 с. л. олио 2 ч. л. сол 1 ч. л. захар за ароматното олио: 60-80 мл олио, разбъркано с 1 с. л. сух магданоз |
В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и 1 с. л. брашно, да стане на кашичка и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто с останалите продукти и оставяме да втаса 1 час на топло. Взема се форма за кекс и се намаслява, отгоре се поръсва с царевично брашно. Късат се малки като орехи топчета тесто, потапят се в ароматното олио с магданоза и се нареждат във формата. Така докато свърши тестото. Оставя се още 30 мин. Печем в загрята фурна 30-35 мин. до златисто. Изважда се в чиния, като се обръща. Много вкусен хляб се получи, поднася се с лютеница, сиренце и каквото си искате. Добър апетит ! |