Начало » Десерти » Рецепти за Сладоледи » рецепта Сладоледена торта с течен шоколад
Сладоледена торта с течен шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 шоколадов блат
500 г сладолед по избор
1 шоколад с ядки
100 г малини (пресни или замразени)
200 г течен шоколад
150-200 мл сметана
Сложете блата във форма със свалящи се страни (или ринг за торти). Поръсете го с 2-3 с. л. прясно мляко, разтворено с малко захар. Отгоре покрийте със сладоледа и загладете добре.
Наредете малините и натрошете шоколада на дребни парчета. Смесете разбитата сметана с течния шоколад и разбийте добре. Изсипете го върху сладоледа и пак загладете. Наредете останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици или по ваш вкус. Сложете готовата торта във фризера. Преди поднасяне я извадете 5-10 минути по-рано, леко да се отпусне и нарежете на порции.
Още рецепти за Сладоледи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сладоледена торта с течен шоколад
От форум:
От друг сайт:
Йоана Йорданова