Начало » Десерти » Рецепти за Сладоледи » рецепта Сладоледена торта с течен шоколад

Сладоледена торта с течен шоколад

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 шоколадов блат
500 г сладолед по избор
1 шоколад с ядки
100 г малини (пресни или замразени)
200 г течен шоколад
150-200 мл сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладоледена торта с течен шоколад

Сложете блата във форма със свалящи се страни (или ринг за торти). Поръсете го с 2-3 с. л. прясно мляко, разтворено с малко захар. Отгоре покрийте със сладоледа и загладете добре.

Наредете малините и натрошете шоколада на дребни парчета. Смесете разбитата сметана с течния шоколад и разбийте добре. Изсипете го върху сладоледа и пак загладете. Наредете останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици или по ваш вкус. Сложете готовата торта във фризера. Преди поднасяне я извадете 5-10 минути по-рано, леко да се отпусне и нарежете на порции.



Още рецепти за Сладоледи

Рецепта за Сладолед с плодове Сладолед с плодове

Рецепта за Следолед с бишкоти Следолед с бишкоти

Рецепта за Сладоледена бомбичка Сладоледена бомбичка

Рецепта за Домашен малинов сладолед Домашен малинов сладолед

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Ноември 2014
Йоана Йорданова
Задължително ще се пробва!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладоледена торта с течен шоколад


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама