Публикувана от Добринка Петкова на 14 Август 2013
![]() | Необходими продукти 1 шоколадов блат 500 г сладолед по избор 1 шоколад с ядки 100 г малини (пресни или замразени) 200 г течен шоколад 150-200 мл сметана |
Сложете блата във форма със свалящи се страни (или ринг за торти). Поръсете го с 2-3 с. л. прясно мляко, разтворено с малко захар. Отгоре покрийте със сладоледа и загладете добре. Наредете малините и натрошете шоколада на дребни парчета. Смесете разбитата сметана с течния шоколад и разбийте добре. Изсипете го върху сладоледа и пак загладете. Наредете останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици или по ваш вкус. Сложете готовата торта във фризера. Преди поднасяне я извадете 5-10 минути по-рано, леко да се отпусне и нарежете на порции. |