Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сладкиш с киви

Сладкиш с киви

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
3 яйца
3 бр. малки кивита
½ пакетче бакпулвер
1 малка ванилия
пудра захар за поръсване
олио за намазване
3/4 ч.ч. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с киви

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем с помощта на миксер. Пресяваме брашното в купа и към него добавяме ½ пакетче бакпулвер. Към яйчената смес прибавяме и ½ ч.ч олио и прясно мляко – ¾ ч.ч. Най-накрая слагаме ванилията. Объркваме всичко много добре. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме. Получава се светла на цвят кексова смес. Намазваме с олио и посипваме с брашно форма за торта с падащо дъно. Изсипваме сместа и я заглаждаме да е равна. Обелваме предварително и нарязваме на колелца 3 броя киви. Нареждаме кивито върху кашата без да натискаме. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност на сладкиша. Проверяваме дали се е изпекъл с клечка за зъби. Вече готов изстинал го поръсваме с пудра захар с цедка. Режем го като торта на триъгълници с остър нож или на ромбове. Става леко сладко – кисел на вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар24 Януари 2017
Тони Иванова
Обичам киви :)



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с киви


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама