Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сладкиш от ванилов крем с блатчета в чаша

Сладкиш от ванилов крем с блатчета в чаша

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за крема:
4 жълтъка
1 пакетче (125гр.) масло
200 гр. захар
200 гр. брашно
1 литър прясно мляко
1-2 прахчета ванилия

за блатчетата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш от ванилов крем с блатчета в чаша

Приготвяне на блатчетата:
Блатчетата се приготвят предварително, като се разбиват яйцата със захарта до побеляване, след което се добавят ванилията и брашното, в което е добавен бакпулвера. Готовата смес се изсипва във формички за мъфини и се пече на 180 градуса до готовност. След ката се изпекат всяко кексче се разрязва напречно на 3 части.

Приготвяне на крема:
Жълтъците се разбиват със захарта и към тях се прибавя брашното при непрекъснато бъркане, след което се добавят мекото масло и изстиналото мляко. Бърка се докато стане еднородна смес и тогава се слага на огъня, като се бърка непрекъснато. След като е готово се сваля от огъня и се разделя на 2 части, едната се оставя бяла, а към другата се добавят 1-2 лъжици какао. С

Сглобяване:

В чашите най-отдолу се сипват по няколко лъжици от белия крем, след това се слага блатче и се слага слой от кафевия крем и така се редува докато се напълни чашата, като се завършва със слой от крем. Отгоре може да се посипе със счукани ядки или настърган шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш от ванилов крем с блатчета в чаша


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама