Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Сладки кифлички с моркови

Сладки кифлички с моркови

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 ч.ч. прясно мляко
50 г масло или маргарин
1/4 кубче прясна мая
1 суп. лъж.захар
малко сол
1 ч.лъж.оцет

за плънката:

3-4 настъргани моркова
захар и канела на вкус
1 ванилия
краве масло за пържене на морковите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладки кифлички с моркови

Замесваме тестото от продуктите и оставяме да втаса. За плънката настъргваме ситно морковите, смесваме с канела, захар, ванилия, краве масло и с малко вода задушаваме да омекнат. Втасалото тесто разточваме и изрязваме кръгчета. Свързваме в редичка по три кръгчета със застъпване едно за друго. Слагаме в средата на всяко кръгче от морковите и прегъваме, след това навиваме на розички. Слагаме в подходящи формички (за мъфини), отгоре поставяме по парченце масло и оставяме да втасат. Когато удвоят обема си намазваме кифличките с прясно мляко и изпичаме във фурна на 180 градуса. Готовите кифлички може да поръсим с пудра захар.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Може да направим кифличките с марамалад, като разточваме тестото, слагаме мармалад и навиваме на руло, режем на охлювчета, които слагаме във формички за кейкчета и когато втасат печем.
Интересна рецепта!



Ако желаете, може да сложите линк към Сладки кифлички с моркови


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама