Публикувана от Илияна Димова на 18 Февруари 2013
Необходими продукти за тестото: 1 ч.ч. прясно мляко 50 г масло или маргарин 1/4 кубче прясна мая 1 суп. лъж.захар малко сол 1 ч.лъж.оцет за плънката: 3-4 настъргани моркова захар и канела на вкус 1 ванилия краве масло за пържене на морковите | |
Замесваме тестото от продуктите и оставяме да втаса. За плънката настъргваме ситно морковите, смесваме с канела, захар, ванилия, краве масло и с малко вода задушаваме да омекнат. Втасалото тесто разточваме и изрязваме кръгчета. Свързваме в редичка по три кръгчета със застъпване едно за друго. Слагаме в средата на всяко кръгче от морковите и прегъваме, след това навиваме на розички. Слагаме в подходящи формички (за мъфини), отгоре поставяме по парченце масло и оставяме да втасат. Когато удвоят обема си намазваме кифличките с прясно мляко и изпичаме във фурна на 180 градуса. Готовите кифлички може да поръсим с пудра захар. |